A Windows 10 frissítése április 30-án érkezett, és a legfrissebb és legfontosabb új funkciókat nemsokára Ön is kipróbálhatja! Íme néhány azok közül a fejlesztések közül, amikkel a Windows készül számunkra.

Pár példa a legjobb új rejtett funkciókra, amelyeket esetleg eddig hiányolhattunk

Windows 10 Spring Creators

Egy kattintásos adattörlés

A Windows 10 használatával kapcsolatos folyamatosan érkező panaszok egyikeként a Microsoft adatgyűjtő és rögzítő funkció használatát jelentették, vagyis mindenféle információt gyűjt rólunk, miközben a Windows-t használjuk. Nos, a Windowsba beépített adatvédelmi ellenőrzések mellett most lesz egy tényleges Törlés gomb (Beállítások> Adatvédelem> Diagnosztika és visszajelzés), amely eltávolítja a Microsoft által az eszközön gyűjtött összes diagnosztikai adatot, amennyiben úgy kívánjuk.

Automata javítás/javaslattétel hardveres billentyűzethez Az új fejlesztésekkel a Windows 10 Spring Creators frissítése azon lesz, hogy ugyanazt az

okostelefon-szerű autokorrektet és javaslattétel függvényeket biztosítsa számunkra a hardveres billentyűzetünkön. Ez sokak számára lesz hasznos, hiszen így már sokkal egyszerűbben, pontosabban és gyorsabban tudunk majd írni eszközeinken.

App-by-app GPU-kezelés
Ha van grafikus kártyával rendelkező asztali PC-nk, akkor valószínűleg tudunk arról, hogy mind az AMD, mind pedig az Nvidia olyan segédprogramokat kínál, amelyeknek funkciói magukban foglalják a GPU alkalmazások kiválasztását: akár a gazdaságos integrált grafikus chipet a CPU belsejében, akár a nagy teljesítményű diszkrét GPU-t. Most a Windows alapértelmezés szerint átveszi az irányítást. (Lépjen a Beállítások> Kijelző menübe, majd kattintson a Grafikus beállítások linkre az oldal alján.)

Windows 10

Betűtípusok a Microsoft Store-ban
Közülünk jópáran rendelkeznek néhány kiemelten kedvelt betűtípussal, amit használunk és ennyi. Azonban azok számára, akik a változatosabb betűtípust preferálják, és gyakran használnak sokféle betűtípust, a Microsoft most lehetővé teszi új betűkészletek letöltését a Microsoft Store-ból. A Microsoft úgy tervezi, hogy sokkal többet szeretne hozzáadni, ugyanúgy, ahogy korábban a vállalat több tucat témát is biztosított a számítógép személyre szabásához is.

 

Két fontos újításról fogunk még a következő cikkünkben beszélni, az „Idővonal„-ról és annak új funkcióiról és a „Közeli megosztás”-ról, amely lehetővé teszi a fájlok átvitelét a közeli eszközök között.

Ezek a nagyszerű, új innovációk jelentős változásokat jelenthetnek a jövőbeli Windows verziókban.

Maradjon velünk, a jövő héten újabb fontos részletekkel jövünk a 2018-as frissítésről szóló teljes körű áttekintéssel kapcsolatban!