Mi a következő lépés akkor, ha kiépítettük a megfelelő IT rendszert, meg van hozzá minden szükséges kiegészítő, az egész komplexen, összehangolva működik? Az, hogy biztosítsuk, hogy a továbbiakban is zökkenőmentes munkamenetet tudunk nyújtani az informatikai hátterünkkel a cégünkben. De mit és hogyan tehetünk annak érdekében, hogy utólagos védelemmel lássuk el ezt a komplex és fontos gépezetet? MonitoringBármikor előfordulhat az, hogy üzemzavar lép fel, és ez akár váratlan, sokszor igen súlyos károkat is okozhat, ami nem csakhogy költséges, hanem a munkamenetet is akadályozhatja vállalkozásunkban, fennakadásokat okozva. Annak érdekében, hogy ezeket a felmerülő gondokat megfelelően tudjuk kezelni, szükség van egy úgynevezett monitoring rendszer (ellenőrzés-megfigyelés) kialakítására.

Hogyan is álljunk ennek neki? Először is, bízzuk a monitoring felügyelet kiépítését szintén a rendszer üzemeltetőnkre, ahogy azt az IT rendszer kialakításakor is tettük. Hiszen szakértelmük és tapasztalatuk rengeteget segíthet a tökéletes megoldás kialakításában. Így pedig pontosan azt a monitoring megoldást fogják kínálni, amit a legtökéletesebben lehet alkalmazni cégünkre szabva. Lehetőség van természetesen már meglévő monitoring rendszer átvételére, illetve integrálására is egy új rendszerbe, vagy egyszerűen csak a már meglévő és működő rendszer támogatására is.

Fontos, hogy amint probléma merül fel, arról azonnal tájékoztatást kapjunk, mert csakis így lehet a leggyorsabban és a legprecízebben kezelni a gondot.Monitoring A Vizsnyai Informatikánál például teljes körű monitoringra, központosított hibakeresésre, tudatos és tervezhető riasztásra is lehetőség nyílik. Fontos az is, hogy testre szabható legyen a rendszer. A Vizsnyai Informatika monitoring üzletága főleg kétféle monitoring rendszer egyedi tervezésével és üzemeltetésével foglalkozik, amelyek közül minden esetben a megrendelőnél felmért igények alapján a legjobb kerül beüzemelésre. Mindig azt a megoldást ajánljuk, amely az adott informatikai környezetben a legjobban teljesíti az elvárt működést és funkcionalitást.

Preventív jelleggel és gyors reagálás lehetőségével élve mindenképpen fontos tehát, hogy foglalkozzunk a kiépített informatikai környezetünk esetleges rendszerhibáinak azonnali kezelésével és kiküszöbölésével. Így maradhat cégünk IT háttere biztonságban. Forduljon tehát szakértőkhöz, monitoring megoldások esetén is!