Tudja Ön, hogy mennyi informatikai eszköz van a cégénél, szervezeténél?

Azok milyen paraméterekkel rendelkeznek és milyen szoftverek vannak rájuk telepítve? Mely eszközök elavultak vagy nem felelnek meg az újabb szoftverek futtatásához szükséges hardver követelményeknek, ezáltal várható hamarosan a cseréjük? Ha nincsenek megnyugtató válaszai a fenti kérdésekre, akkor Önnek egy alapos szoftver- és hardverleltárra van szüksége!

Segítünk a vállalkozásoknak az informatikai eszközeik hatékony állománykezelésében! Egy szoftver- és hardverleltár megfelelő használata több előnyt is jelent.

Egy részletes leltárral lehetősége van a vezetőnek, hogy tiszta képet kapjon az informatikai eszközök paramétereiről és a telepített szoftverekről. Ez alapján meghatározható a felhasználók szoftverhasználata és kimutathatóak a nem használt, illetve nem engedélyezett szoftverek. Ezen információkat alapul véve egy konkrét tervet lehet kidolgozni költségcsökkentésre, optimalizálásra és szoftverhasználat szabályozására.

Egy ilyen fent említett leltár elkészítése egyszerűnek tűnhet, de már egy számítógép esetén is gyorsan rá lehet jönni, hogy sok időt és energiát emészt fel napi szinten aktualizálni az adatokat és nem olyan könnyű eligazodni a sok szoftver, verziószám és hardverelem között.

Ezen leltárat ugyanis rendszeresen érdemes elvégezni és aktuálisan tartani, mert csak úgy lehet teljes képet kapni arról, hogy a két leltár közötti időszakban milyen hardverelem változások történtek az eszközökben és milyen szoftverek települtek a felhasználók számítógépeire. Ha ezt a leltárat rendszeresen és automatizáltan egy erre a célra kialakított rendszerre végezzük, akkor már ennek a tudata is, hogy az eszközök rendszeresen ellenőrzésre kerülnek, elég visszatartó erő tud jelenteni a felhasználók számára, hogy betartsák a hardver- és szoftverhasználati szabályokat.

Vállaljuk az Ön cégére vagy szervezetére a fent részletezett teljes, automatizált szoftver- és hardver leltári rendszer kialakítását, melyet személyes konzultációk alapján készítünk teljesen egyedileg az adott igényeknek megfelelően.

Amennyiben érdeklődik a hardver- és szoftverleltár szolgáltatásunk iránt, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!