Cégünk adatainak és anyagainak tárolására a legmegfelelőbb és legtökéletesebb hely az IT rendszer szíve, azaz a szerver. Ez egy központi tároló, mely gondoskodik arról, hogy vállalatunk anyagai, adatai és a munkamenetek biztonságosan legyenek kezelve és tárolva.

szerver

Ehhez szükséges egy személyre szabott szerver beszerzése, választanunk kell egy kiszolgálót, ez fogja biztosítani az adatok és a szolgáltatásaink elérhetőségét, és nem szabad megfeledkeznünk attól sem, hogy a hardver erőforrásaink a lehető legoptimálisabban legyenek kihasználva.

Egy ilyen, szakember segítségével tökéletesen kialakított és jól átgondolt rendszer alkalmazásával az adatmegosztás, a csatlakoztatott PC-k és a kiegészítők, mint nyomtatók, szkennerek használata is sokkal könnyebb lesz. Emellett nagyon fontos kiemelnünk azt is, hogy egy jó szerver az Internethez való csatlakozást is megkönnyíti, ha több munkatárs egyszerre szeretne azon dolgozni.

Mi a Vizsnyai Informatikánál figyelünk arra, hogy olyan szervert ajánljuk és olyan  rendszert segítsünk kialakítani, ami a legoptimálisabb a szükséges elvégzendő feladatok ellátására. Megvizsgáljuk azt is, hogy milyen olyan lehetőségek rendelkeznek még, ami esetleg ezután megkönnyítheti munkatársai munkáját. Fontos tudni azt is, hogy az sem mindegy, mennyi adatot tervezünk a szervereken tárolni. Egy nagyon praktikus és sokak által használt lehetőség az is, hogy távoli hozzáférést állíthatunk be az alkalmazottaknak, és azt is egyszerűen felügyelhetjük és kezelhetjük, hogy melyik munkatársunknak engedünk hozzáférhetőséget bizonyos, a szerveren tárolt adatokhoz, és kiknek korlátozzuk le az hozzáférhetőségét.

szerver

Itt fontos megemlítenünk, hogy a Vizsnyai Informatikánál mi nem csak abban állunk majd a rendelkezésére, hogy a megfelelő eszközöket beszerezzük Önnek, hanem számíthat ránk ugyanúgy abban is, hogy tanácsokkal látjuk el a szerver használatát és beállításait érintve is. Minden apró részletet figyelembe veszünk ahhoz, hogy az Ön által elmondottak után a legkiválóbb szervert és a hozzá tartozó IT rendszert építsük ki, Önnel együtt. Emellett akkor is számíthat a segítségünkre, ha már kiépítettük cégében a szervert, hiszen a későbbiekben is bármikor felmerülhet igény a bővítésére, vagy felügyeletére. Ilyenkor is nyugodtan számíthat szakértelmünkre. Ha gondolkodik szerver beszerzésben, vagy meglévő rendszeréhez szeretne szakértő segítséget kapni, keressen minket bizalommal!