A vezeték nélküli hackelések kiszámíthatatlanok és bonyolultak. Most bemutatunk egy egyszerű módot arra, hogy könnyedén blokkolhassunk minden támadást.

Hallott már azokról a különleges táskákról, tokokról és pénztárcákról, amelyek megvédik elektronikus eszközeinket a külső behatolásoktól? Ezt Faraday toknak nevezik. Ez egy jelzáró tároló, mely kiválóan megvédi a kütyüinket.Mobilbiztonság

High-tech megoldásnak tűnik, mely szinte elérhetetlen és amit csak a filmekben láthatunk, azonban ez már a valóság!

Nem egy összeesküvéselmélet feltételezi azt, hogy azok a vállalatok, amelyekről soha nem is hallottunk, követik a mozgásunkat, az elektronikai eszközeink használatával.

Nemrég pattant ki az a botrány is, mikor a Securus Technologies nevű vállalat több millió ember valós idejű helyadatait adta el. Ezeket az adatokat egy másik, LocationSmart nevű cégtől szerezte be, amely az AT & T, a Sprint, a T-Mobile és a Verizon adatait vásárolta meg.

Sajnos ez már tény, a vezeték nélküli szolgáltatók számos vállalatnak eladják a tartózkodási helyünket.

És ez csak egyre rosszabb lesz. Egy hacker például megtámadta a Securus szervereket, amelyről 2,800 felhasználónevet, e-mail címet és telefonszámot szerzett meg, melyek többnyire rendőrtisztekhez tartoztak.

A hackerek, ha nem figyelünk és nem teszünk ellene, könnyedén ellophatják az adataikat, vagy használhatják eszközeiket a DDoS támadásokra, és akár más, rosszindulatú célokra is.

Mivel a mai számítástechnika egyre inkább a mobil és a vezeték nélküli területre kerül át, fontos megjegyeznünk, hogy készülékeink rádiókkal vannak felszerelve. Az átlagos okostelefonok 2G, 3G, 4G és / vagy 5G rádiók, valamint Wi-Fi, Bluetooth, GPS és valószínűleg NFC rádiókkal is rendelkeznek.

A kreatív hackerek a jövőben egyszerűen kihasználhatják ezeket a rádiókat bárkinek az eszközein, kivéve, ha megfelelő védelemmel látjuk el. Ezért is alkották meg a Faraday tárolókat. Csak bele kell helyeznünk ezekbe a könnyed anyagból elkészített tartókba az eszközt és a jelet ezzel már le is zártuk, amivel a hackerek hozzá férhetnének adatainkhoz.

Mobilbiztonság

Már nem csak mobiltelefonok védelme érdekében, hanem laptopokhoz, tabletekhez is találhatunk megfelelő Faraday tokokat, a tökéletes biztonság érdekében. Ma még nagyon kevesen használnak ilyen biztonsági óvintézkedéseket, viszont cégvezetőknek és olyanoknak, akik nagyon fontos adatokat is tárolnak eszközeiken, nem hátrány gondoskodniuk a megfelelő védelemről, hiszen egy komoly adatveszteség vagy információ kiszivárgás hatalmas üzleti károkhoz is vezethet