Minden bizonnyal csak jövőre lenne aktuális az új Windows megjelenése a piacon, de a Windows Central értesülései szerint már folyamatban van az új operációs rendszer fejlesztése.

A Polaris kódnéven futó rendszer, nem a megszokott Windows szerkezetet adná a felhasználói számára. Megszokhattuk, hogy 1-2 évente piacra dobnak egy új rendszert, mely még inkább látványos, felhasználóbarát, sokoldalúbb elődjénél.

Most valami új dolog készül a Washington állambeli Redmondban. Sokan a „Windows jövőjének” tekintik a készülő szoftvert, mely egy olyan alternatíva lenne, mely elsősorban tabletekre, hordozható számítógépekre, 2 in 1 laptopokra készülne.

Windows 10 Polaris

Gyakorlatilag magát a programot tennék súlytalanná az által, hogy a korábbi Windosokban fellelhető feleslegesnek vélt dolgokat kihagynák belőle, így a program az elegáns egyszerűség elvén futna.
Ez persze nem azt jelenti, hogy egy lebutított rendszert vásárolna a felhasználó, sokkal inkább egy légiesen könnyű operációs rendszer büszke tulajdonosa lenne.

A sallangmentes működésének nagy előnye, hogy nem csak az akkumulátor erő tartaléka élvezhető hosszabb ideig, de némi teljesítmény javulással is és nagyobb biztonsággal is számolhat a Polaris használója, köszönhetően, hogy az, a Microsoft Universal Windows Platformra (UWP) épül majd.
A legújabb Windows azok tetszését fogja elsősorban leginkább elnyerni, akik böngészőből tevékenykednek.

A tervek szerint a Polaris, a Windows 10 S helyettesítő, pehelykönnyű változata lesz, melyre a felhasználók nem tudnak majd a szokott módon frissíteni, vagy váltani. A Windows 10 és a Polaris várhatóan egymás mellett lesz jelen, olyan hardvereken melyekre előre telepítik azokat. Ezzel is tovább támogatva a gamereket és a professzionális felhasználókat.

A probléma, hogy Win32-es alkalmazásokat csak virtulizációs eszközökkel lesz képes futtatni a rendszer, ennek ellenére a felhasználóbarát Polarisra, mint a jövő kulcsaként tekintenek a Windowsnál.