A WPA3-Enterprise nagymértékű opcionális 192 bites biztonságot nyújt a még jobb védelem érdekében. Ez a kormányzati szervek, nagyvállalatok és más, rendkívül érzékeny környezetek számára is mindenképpen üdvözítő lehet. A specifikus RADIUS szerver implementációtól függően azonban a WPA3-Enterprise 192 bites biztonsági módja szükségessé teheti a RADIUS szerver EAP kiszolgáló összetevőjéhez kapcsolódó frissítéseket.

Vizsnyai Informatika - WPA3A WiFi Szövetség egyik legnagyobb fejlesztése a WiFi Enhanced Open. A WiFi Enhanced Open biztosítja a nyilvános hálózatok titkosítását. Ez pedig ehetővé teszi a nyílt hálózatok (azonosítók és jelszó nélküliek) WiFi kommunikációjának a hozzáférési ponthoz és az egyes ügyfelekhez való egyedi titkosítását, amely Opportunistic Wireless Encryption (OWE) alapú.

A WiFi Enhanced Open megakadályozza, hogy a felhasználók egymás web forgalmát vagy egyéb folyamatokat, például a munkamenet-eltéréseket végrehajtsák. Mindezt a háttérben végzi, anélkül, hogy a felhasználóknak jelszót kellene megadniuk, vagy bármi mást kellene tenniük, mint csak egyszerűen csatlakozniuk, ahogyan nyílt hálózatokon használjuk.

Bár az Enhanced Open valójában hivatalosan nem része a WPA3 specifikációnak, valószínűleg hozzáadódik a termékekhez a WPA3 egyidejű használatakor is. Ez egy opcionális lehetőség a gyártók számára a termékeikbe való beillesztésre.

A WPA3 alkalmazása sok helyen akár évekig  is eltarthat még. Ami az időzítést illeti, a WPA3 széles körű elfogadása egyik napról a másikra sem fog megtörténni. Néhány WPA3-at támogató WiFi eszköznek 2018 végéig meg kell jelennie, de a WPA3 támogatás továbbra is opcionális, és nem feltétlenül kötelező a WiFi Alliance tanúsításáig, akár két még évig. Egyes gyártók adott esetben felszabadíthatják a WPA3 képességekkel rendelkező szoftverfrissítéseket a meglévő termékekre, de erre nincs garancia. Továbbá fontos megjegyezni, hogy egyes WPA3 funkciók hardverfrissítést igényelhetnek a termékekben.

Ezenkívül évekig eltarthatnak a fogyasztók és a vállalkozások frissítései.

Még akkor is, ha a felhasználó WPA3-képes laptopot vagy okostelefont vásárol, nem feledhetjük, hogy a hálózatnak támogatnia kell a WPA3-at annak érdekében, hogy bármilyen biztonsági javítást elérjen, bár a WPA3 eszköz továbbra is képes csatlakozni a WPA2 hálózatokhoz.

Vizsnyai Informatika - WPA3A WPA3-Personal olyan átmeneti módot biztosít, amely lehetővé teszi a WPA3-Personal hálózat fokozatos áttelepítését, miközben lehetővé teszi a WPA2-Personal eszközök csatlakoztatását. A WPA3-Personal teljes előnyei azonban csak akkor valósulnak meg, ha a hálózat csak WPA3 üzemmódban van.

A WiFi Enhanced Open használatának további kérdése, hogy bizonyos felhasználók számára hamis biztonságérzetet adhat. Fontos megérteni, hogy bár a felhasználók személyre szabott titkosítást kapnak a forgalomból való lehallgatás elleni védelem érdekében, még mindig nem teljes biztonsággal. A felhasználók nincsenek hitelesítve, mint egy WPA3 hálózaton, így a felhasználók sokkal kiszolgáltatottabbak, mint például otthoni, munkahelyi vagy iskolai hálózatukhoz kapcsolódnak.

Rengeteg pozitív előnye van tehát a WPA3-nak, viszont biztosan még idő lesz, mire mindenkihez eljutnak a fejlesztések.