Razer telefonlaptop

Arról beszél mindenki, hogy a telefonok ma már nem is telefonok, hanem komplett számítógépek. A jelenleg kereskedelmi forgalomban lévő okostelefonok ugyanis jelentős hardver és szoftver erősséggel bírnak.

Mi van, ha rosszul látjuk, és a számítógépünk valójában egy telefon? Minden bizonnyal nem sokáig fog játszadozni a gondolattal az, aki Razer Phonet vásárol a jövőben.

A Las Vegas-i CES-en még prototípus volt egy olyan dokkoló, melyben, ha elhelyezzük a Razer készülékünket, komplett laptopként használhatjuk telefonunkat.

Szeptemberre várható, a „telefonlaptop” bemutatása, mely minden bizonnyal nagy generációváltást fog jelenteni az okostelefonok történelmében. Az úttörő alkotásra mi is nagyon kíváncsiak vagyunk, de minden bizonnyal meg kell várnunk, míg bemutatják a berlini IFA-n.

A Razer korábban elsősorban a játékosok körében elterjedt márka volt, ezzel a húzásával viszont minden bizonnyal nagyobb számú márkakedvelőre tesz szert.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy egy cég szeretné telefonját számítógépként is használni. Pár éve a Motorola próbálkozott hasonlóval, ám mint ahogy látszik, nem terjedt el igazán, nem hozta meg a várva várt sikert.
Nem is olyan rég a Huawei és a Samsung is próbálkozott hasonlóval. Míg előbbinél kábelekkel, az utóbbinál egy külső dokkolóval csatlakoztatták a mobilkészülékeket egy monitorhoz.

A Razer tervezete egészen más. Nincsenek kábelek, plusz dokkolók. Egy dokkoló van csak, ami maga a notebook. A notebook agy nélkül, tehát igazából egy kijelző, egy akkumulátor és egy billentyűzet.
A agy maga lesz a telefon, melyet behelyezünk a dokkolóba.

Razer telefonlaptop

Kérdés lehet az akkumulátor teljesítménye és éllettartama?
Természetesen folyamatosan varrják el a Razernél a kétely szálakat, ugyanis a dokkolóban lévő akkumulátor a telefon behelyezésével aktiválódik és amellett, hogy leveszi a telefon akksijáról a terhet, pluszba még tölt is rá a saját forrásából, ahogy a telefon is a dokkoló akkumulátorára.
Igazi fifti-fitfi meló.

A telefon az agy szerepe mellett másik két feladatot is ellát. Billentyűzetet tartalmaz a dokkoló, ám az irányitáshoz szükséges touchpad része a Razer telefonra hárul.
Ahogy a képeken is látszik, az android rendszerű okostelefont a touchpad helyére kell behelyezni, így az, az elhelyezése után át is veszi annak helyét.
Razer telefonlaptop

Másik feladata a hang kibocsátása. Ha belegondolunk milyen hangzásra képesek azok a jelenlegi okostelefonok, amelyeket „csak” arra terveztek, hogy egy média lejátszós telefon elvárásainak feleljen meg, képzelhetjük milyen hangzásra lesz képes egy olyan készülék, melynek hangja egy notebook hangzással kell egyenértékűnek lennie.

Min-Liang Tan a Razer vezérigazgatója nem adott konkrét választ a termék fejlesztésének állapotáról, de annyit elárult, vannak előre lépések a Razer Project Linda fejlesztésben.
Egyelőre nincs róla információ, hogy mi lesz a termék végleges megnevezése, továbbá mennyiért lesz elérhető a technológiai újítás.