A jóslataival általában betaláló híres Apple-elemző több részletét, például az árát is megszellőztette a várhatóan jövő év elején érkező alsóbb kategóriás iPhone-nak.

Apple-iPhone-Vizsnyai-Informatika

Ha az ember arra kíváncsi, mivel fog előállni legközelebb az Apple, érdemes odafigyelni Ming-Csi Kuo (Ming-Chi Kuo) megnyilvánulásaira. Bár a KGI Securities jól értesült elemzőjének sincs százszázalékos „találati” aránya, de az esetek többségében az történik, amit megjósol. Tegnap éppen a pletykaszinten már korábban is belengetett új, megfizethető árkategóriás iPhone-ról közölt részletes specifikációkat.

400 dolláros beugró

Az már vasárnap előtt tudható volt, hogy az Apple valószínűleg jövő tavasszal próbálkozik meg újra az árérzékeny fogyasztók átcsábításával. Az egyelőre iPhone SE 2 néven emlegetett modell Kuo szerint nagy hasonlóságot mutat a 8-as szériával. Az alapkiszerelésben 64 és 126 gigabájtos tárhellyel kínált mobil 4,7 hüvelyes LCD kijelzővel érkezik, a műveletek elvégzéséről pedig a cég legújabb csipje, a nemrégiben bemutatkozó 11-es szériánál bevezetett A13 gondoskodhat majd. A memóriából viszont kicsit visszavesznek, hiszen az SE 2-ben csak 3 gigabájtnyi RAM-ot raknak – már amennyiben a távol-keleti gurunak ezúttal (is) igaza lesz.

Mivel ez a modell elsősorban azoknak érkezik, akik nem hajlandók 1000 dollárt meghaladó összeget fizetni egy telefonért, így nagyon nem mindegy, mennyiért kerül majd a boltokba. Kuo 399 dolláros induló árcéduláról beszél, ami sok potenciális vásárló esetében képes lehet lebontani a vásárlást akadályozó gátakat. A KGI Securities elemzője még a választható színekkel kapcsolatban is jósolt. Ezek szerint az SE 2 ezüst, szürke és vörös burkolattal illegetheti magát.

Kuo üveggömbjében már a tervezett eladási mennyiség is látszik. A beszállítók felé az Apple havi 2-4 milliós darabszámra adott le rendelést, ami alapján az éves értékesítés elérheti akár a 30 milliós szintet.

Volt már ilyen a történelemben

Az Apple nem először próbálkozik kiszélesíteni portfólióját. Az első kísérlet még 2013-ra datálódik vissza, amikor is az iPhone 5S olcsóbb variánsaként dobták piacra az iPhone 5C-t. És ott van a 2016-ban debütált iPhone SE, amelynek legspártaibb kiszerelése annak idején szintén 399 dolláros áron került a polcokra. A terméket aztán az Apple egy évvel később 50 dollárral olcsóbbá tette és a tárhelyet is megemelte 16-ról 32 gigabájtra, míg végül tavaly szeptemberben leállította a forgalmazást.

 

Forrás: bitport.hu