Betörtek az irodába; ellopták a céges autót a parkolóból; valamelyik munkatárs lop a pénztárból; eltűnnek a raktárból áruk; de fogalmunk sincs, hogy mindezt ki tehette. Néhány példa arra, amivel szembesülnie kell egy cégnek, és amik igazán nagy fejtörést és anyagi kárt tudnak okozni. Ekkor jön a felismerés: mi lett volna, ha megfelelő megfigyelőrendszer van kiépítve a vállalatnál és már előrébb is léphetnénk az ügyben, vagy segíthetnénk a rendőrség munkáját? Esetleg a kamerák már elrettentésként is szolgálhattak volna, hogy meg se történjenek ezek a káresetek?

kamerarendszerAhhoz, hogy megfelelő kamerarendszer kerüljön a cégünkbe, először tudnunk kell azt is, hogy mit szeretnénk megfigyelni. Kül- és/vagy beltéri eszközökre van-e szükség, időjárásálló kivitellel, vagy esetleg vandábiztos burkolattal, ha olyan nyilvánosabb helyen van, ahol esetleg megrongálhatják. Szeretnénk ha feltűnő lenne, vagy épp ellenkezőleg: legyen rejtve?

De melyik kamera hova ideális? Melyik számunkra a legoptimálisabb? Mikor van szükség videó rögzítésre? Hogyan és hova szereljük fel az adott eszközt?

Rengeteg dolgot kell átgondolnunk ilyenkor, és még több olyan kérdés van, amit fel kéne tennünk magunknak, de azt se tudjuk, hogy ezekre figyelni kell. Ha tökéletes és megbízható rendszert szeretnénk, ami tényleg a segítségünkre lesz a továbbiakban, akkor a legeslegelső lépés az az, hogy keressük meg a megfelelő szakembert, aki a biztonságtechnikai témában jártas és tanácsaival személyre szabott megoldást kínál nekünk! Erre azért van szükség, mert egy rosszul kiépített rendszer akár használhatatlan felvételekhez, és még több, nem tervezett kiadáshoz vezethet.

A legjobb, ha olyan szakértőkhöz fordulunk, akikkel közösen, saját igényekre igazítva alakíthatjuk ki a kamerarendszerünket. A legjobb, ha nem csak a tervezésben, hanem a kiépítésben és a későbbi munkálatokban is segítő vállalkozást sikerül találnunk. kamerarendszer

Minden cégvezető elképzeli, hogy milyen jó lenne benézni a cégbe akkor is, amikor éppen külföldön van, vagy otthon fekszik betegen. De vajon van erre megoldás? Igen, van, mégpedig az IP alapú kamerák segítségével. Akár a mobiltelefonján vagy laptopján is nyomon követheti, hogy mi történik éppen az irodában, pár kattintással. Ha pedig baj történik, arról riasztást kapunk és egyből használhatjuk a felvételeket, majd kikeresni az adott időszakot, ha rögzítő egység is került beszerelésre.

Folytatjuk…