Nem is gondolnánk, hogy a mai biztonságtechnikai megoldásokkal mennyire sok lehetőség van a kezünkben. Mi lenne akkor, ha például akik korábban esetleg lopást követtek el nálunk, ha legközelebb erre tévednének, egyből tudnánk róla? Ha üzlete, vagy áruháza van, ahol korábban lopás történt, és a felvételen meg van az elkövető arcra, azt egy szoftver segítségével például betáplálhatjuk a rendszerünkbe. Ha a tolvaj legközelebb ‘ellátogat’ hozzánk, a szoftver egyből riasztást tud küldeni, hogy itt van az ember, így szólhatunk a biztonságiaknak vagy a rendőrségnek.

éjszakai megfigyelés

Mi van olyankor, ha inkább a kültéri értékeinkre szeretnénk nagyobb figyelmet fordítani? Ilyenkor kültéri kamerát kell választani, ami tökéletesen időjárásálló, és megfelelő képet tud biztosítani éjszaka is. Hiszen egy éjszakai felvételhez IR (infra LED) funkcióval kell rendelkeznie az eszköznek.

Választhatunk aközött is, hogy analóg kamerákat, vagy IP alapú megfigyelő rendszert szeretnénk-e.

Ha korábban már került kiépítésre rendszer, és szeretnénk kibővíteni ezt a meglévő hálózatot, arra is tökéletes megoldást tudunk kialakítani, szakemberek hozzáértő segítségével.

Olyan megoldást a leghatékonyabb telepíteni, ami az IT hálózatunkhoz is könnyedén csatlakoztatható és alkalmazható. Azonban azt mindenképpen érdemes tudni, hogy egy esetleg már elavult rendszert inkább megéri teljesen felfrissíteni, hogy a legjobb megfigyelést alakíthassuk ki. Hiszen a kamerák tudása nagyon nagy léptékben fejlődik, és egyre több funkciókkal, jobb képminőséggel, kevesebb tárhely igénnyel kerülnek a piacra, ami miatt érdemes átgondolni, hogy hogyan használjuk ki a lehetőségeinket.

megfelelő felszerelés

Szeretnénk-e azt, hogy a kamerát lássák, preventív jelleggel, vagy inkább rejtett, diszkrétebb eszközökre van szükség? Ezt is fontos átgondolni, hiszen számos lehetőség áll a rendelkezésünkre, attól függően, hogy milyen megjelenést szeretnénk biztonságtechnikai rendszerünknek. Illetve, ha például fontos az is, hogy megakadályozzuk, hogy a kamerát leverjék a helyéről, akkor vandálbiztos borítású eszközt érdemes választani.

Ami az egyik legfontosabb pedig, hogy hogyan és hova szereljük fel a kamerákat. Hiszen ha jól beállítjuk, tökéletesen azt fogja visszaadni nekünk, amire szükségünk van. A legjobb a tervezésbe természetesen szakember segítségét kérni, hiszen nagy tapasztalattal rendelkeznek abban, hogy hogyan kell elhelyezni, és kiépíteni a rendszerünket.

Nézzen szét, hogy milyen kamerarendszerek közül válogathat, és mindenképpen kérje szakértők segítségét a tervezéstől, a kiépítésen át az utómunkákig! Így biztos lehet abban, hogy azt kapja, amire vágyik és a legjobb cége biztonsága számára.