Ahogy az előző blogbejegyzésünkben írtuk, a munkatársaknak is sokszor nehéz lehet megszokni az új technológiákat, és az azokkal történő folyamatos fejlődés szükségességét. A legfontosabb kérdés ezzel kapcsolatban mindezt megelőzően merül fel, mégpedig az, hogy mikor is van szükség fejlesztésekre, és pontosan milyen területeken?

IT fejlődés, váltásAzt talán nem is olyan nehéz érezni, hogy a cég IT infrastruktúrája fejlesztésekre szorul, hiszen ilyenkor már számos helyen problémák merülhetnek fel, illetve olyan megoldásokra van már igényünk, amikre a régi rendszer, és eszközök sokszor nem képesek. Ilyen gondok lehetnek például a szerver lassúsága, a számítógépek akadozó munkamenete és a velük kapcsolatban felmerülő problémák is. Emellett még egy fontos dolog akad, amiben érezhetjük, hogy szakember segítségére és újításra szorulunk, amikor is az IT infrastruktúránk már nem képes ellátni azokat a fontos feladatokat, amiket eddig, és új, általunk igényelt tevékenységekre is szükség van, amit az elavult háttér már képtelen kiszolgálni.

Gyakran előfordul, hogy észreveszünk pár dolgot, amin javítani kéne, ilyenkor pedig érdemes egy szakértő szemével átvilágított IT felmérést készíteni, hiszen még sokkal több fontos tényező elő jöhet, ahol fejlesztésekre szorulunk. Ezeket pedig jobb minél előbb kezelni, hiszen a későbbiekben még nagyobb problémákat okozhatnak és hátrányba kerülhetünk olyan versenytársainkkal szemben, ahol az IT rendszer teljeskörűen szolgálja ki a vállalkozást, problémamentes, gördülékeny és megbízható munkamenetek biztosításával.

A fejlesztések kapcsán rengeteg területen van lehetőségünk újítani. Ilyenkor lehet szó tárhely bővítésről, a géppark elemeinek innovatívabbra történő cseréjéről, esetleg az is lehet, hogy új szoftverekre van szükség a gördülékeny működtetéshez. Előfordul gyakran már az is, hogy a szervert kell felfrissíteni, vagy hatékonyabbra cserélni.

Nagyon fontos tudnunk azt, hogy nem mehetünk el ilyen jellegű problémák mellett, hiszen hosszú távon ezek kihatással lesznek az alkalmazottak munkájának sikerére, illetve arra is, hogy milyen munkakörnyezetet teremtünk számukra.

IT fejlődés, váltásFigyelembe kell vennünk azt, hogy amennyiben problémákba, lassúságba ütközünk, ne törődjünk ebbe bele, hanem járjunk utána, milyen lehetőségek vannak. Kérjük ki szakértők tanácsát, egy esetleges monitoring rendszer kialakításához, vagy egy felméréshez, hogy pontosan milyen területeken is szorulunk fejlesztésekre az IT rendszerünkkel kapcsolatban. Amennyiben szoftver fejlesztésekre is szükség van, hogy a munkatársak munkafolyamatai felgyorsulhassanak és hatékonyabb munkavégzésre legyenek képesek, mi a Vizsnyai Informatikánál ebben is tudunk segíteni. Ezek ugyanis komplex és szaktudást igénylő átvilágítások, amikhez mindenképpen szükséges szakértőkhöz fordulni, hogy a rendszerünk a lehető legjobb kezekbe kerülhessen!

Ezután, ha eme fejlesztések megtörténtek, kezdhetjük el az alkalmazottaink hozzá szoktatását és betanítását az új, hatékonyabb rendszerekhez. Az első lépés tehát az, hogy kezeljük a felmerülő akadályokat, szakemberek segítségével.