Még nincsen a cégünknek weboldala, vagy új tárhelyet keresünk számára, de szeretnénk, hogy egy megbízható, hatékony háttérrel rendelkező weblapról legyen szó? Egy weboldal elkészítése előtt nagyon fontos, hogy megfelelő módon válasszunk tárhely szolgáltatót. De mik is azok a szempontok, amelyek alapján a legmegfelelőbb ilyen vállalkozást kiválaszthatjuk? Ebben igyekszünk ma tanácsokkal ellátni!

Mielőtt létrehozzuk a weboldalunkat, érdemes olyan tárhely szolgáltató céget megbízni ezzel a feladattal, amelyeknek már nagyobb tapasztalata van a tárhely készítésben. Először is, nézzünk szét az adott szolgáltató weboldalán.

Vizsnyai Informatia - hosting

Itt számos részletes információnak kell szerepelnie arról, hogy milyen lehetőségeket biztosítanak a számunkra. Illetve itt, amennyiben szerepelnek referencia weboldalak, óriási plusz pont, hiszen így meg tudjuk nézni, hogy az ő szolgáltatásukat már használó más cégek weboldala milyen gyorsan működik, töltődik be és biztonságosan használható-e. Tehát, ha vannak referenciák az oldalon, ez kiemelkedően jó jel lehet. Ne csak azt vegyük figyelembe, hogy mennyibe kerül az adott cég szolgáltatása. Hiszen nem feltétlenül jó, ha az olcsóságra megyünk rá, könnyen megüthetjük a bokánkat, illetve egy drágább vállalkozás minőségben sem biztos, hogy éppen azt nyújtja, amire mi vágyunk. Ezért érdemes még mélyebbre menni. Gondoljuk végig, milyen elvárásaink vannak, aminek szeretnénk, hogy eleget tegyenek.

Ezeket szummázva kell megkeresni a legmegfelelőbbet ár/érték arányban.

Miket kell még az ár és a referenciák mellett figyelnünk? Mennyire hasznos adatok vannak az adott szolgáltató weboldalán. Könnyen kapcsolatba lehet-e lépni velük, ha netán gond adódna majd? Ez nagyon fontos, hiszen ilyen probléma bármikor felmerülhet és azonnali megoldásra lesz szükségünk. Tehát, ha gyors reagálású, könnyen elérhető vállalkozásról van szó (telefonszám, chat ablak elérhető, ezeket előre tesztelhetjük is), szintén jó pontot szerezhetnek kiválasztáskor.

Vizsnyai Informatia - hosting

Fontos az is, hogyha később szeretnénk majd továbbfejleszteni, vagy már az elején speciális igényeink is vannak, ezeket ki tudja-e elégíteni a cég? Hiszen előfordulhat, hogy a későbbiekben valamilyen módon szeretnénk extrákat a weboldalba, így fontos tudni már a legelején, hogy alkalmas lesz-e ezekre a továbbiakban a kiszemelt tárhely szolgáltatónk, mert ha nem, utána nagyon sok macerával jár a weboldal költöztetése egy másik szolgáltatóhoz. Nem beszélve a plusz kiadásokról.

Egy nagyon jó opció az is, ha ki lehet próbálni a kiválasztott admin panelt, még vásárlás és szerződéskötés előtt. Ez azért fontos, hogy meg tudjuk előre nézni, hogyan is lehet majd kezelni az oldalt, mennyire könnyed a használata, mennyire könnyen érhető a kezelő felület. A legjobb cégek erre ingyenes kipróbálási lehetőséget biztosítanak. Ez szintén egy jó jel, ha ilyenre van mód, hiszen a megbízható cégek azok, akik a legtöbb lehetőséget és segítséget megadják nekünk, már a kezdetektől.

Mindezeket összegezve tehát ne azután a cég után fussunk, aki a legjobb árat adja, mert könnyen megüthetjük később a bokánkat. Mindenképpen érdemes a fent említett szempontokat is szemügyre venni, hogy a lehető legjobb megoldást találjuk meg weboldalunknak. Legyünk körültekintőek, és bizonyosodjunk meg a részletekről is!