Sok cég eljut már odáig, hogy elkészül egy klassz kis weboldala, tele hasznos tartalommal, amelyeket folyamatosan frissít. Ha előrelátó volt, akkor egy rugalmas és megbízható informatikai céggel kezdett már el együtt dolgozni, aki a további lépésekben is sok hasznos segítséget nyújthat.

De hogy miről is beszélünk most pontosan? Nem elég azt elérni, hogy látogatók jöjjenek a weboldalunkra. Hiszen a fő cél ezzel az, hogy kapcsolatba lépjenek velünk, és vásárlásra késztessük őket. Tehát nem elég elérni azt, hogy eljussanak hozzánk online, hanem ott is kell tartani az oldalon, és arra ösztönözni, hogy interakcióba lépjenek velünk.Vizsnyai Informatika - chatablak

Miket tehetünk ennek érdekében? Sokféle mód van arra, hogy érdekessé tegyük az oldalunkat.

Ilyen például, ha chat ablakot helyezünk el a weboldal alján. Ezt általában a jobb alsó sarokba szokták helyezni. Ezt az interaktív opciót azért kedvelik az emberek, mert erre kattintva egyből feltehetik kérdéseiket, nem kell e-mailt írni, vagy telefonálni az adott cégnek.

A chat ablak persze nagyon hasonlóan működik egy e-mail küldő rendszerhez, csak könnyebb és gyorsabb a használata.

Emellett használhatunk például pop-up, azaz felugró ablakokat is, melyek bizonyos fajta üzeneteket hordoznak, mint pl. első vásárláshoz kedvezmény kódot ad, hírlevélre feliratkozásra kéri fel a látogatót, ha van ilyenünk. Tehát számos lehetőség rejlik ezekben a fejlesztésekben. Pop-up ablak akkor ugrik fel például, ha ki akar lépni a látogató az oldalról, és egyfajta visszatartó erőként ajánlatot tesz, ajándékot ad, stb, egy lehetőséget, hogy maradjon. Ez még mindig nagyon sokszor beválik, hogy elkérhessük a látogató adatait.

Vizsnyai Informatika - mobil app

Emellett azt se hagyjuk figyelmen kívül, hogy a weboldalunk legyen mobilon is tökéletesen átlátható és használható, hiszen manapság már egyre többen használják mobiltelefonjukat webes vásárlásokhoz. Ehhez pedig mobilon is jól kell megjelennie a tartalmaknak. A mobil optimalizálás tehát szintén egy hasznos elem, amivel még több vásárlót szerezhetünk.

Ha pedig ennél is modernebb megoldásra vágyunk, mobil applikációt is készíthetünk, amit az alkalmazások közül le tudnak tölteni a látogatóink. Ez akkor hasznos, ha van webshopunk. Így alkalmazáson keresztül is tudnak nálunk vásárolni. Akár időnként üzeneteket is küldhetünk bizonyos akciókról, mintha hírlevélen tennénk ezt, csak modernebb verzióban.

Egy jó honlap, modern elemekkel nem csak figyelemfelhívó, hanem azt is tükrözi az oldalunkra ellátogatók számára, hogy egy modern, jól szervezett, átlátható és megbízható cég vagyunk.

Szeretne még több alkalmazásról és lehetőségről tudni? Akkor keressen fel minket, szívesen segítünk és bemutatjuk azokat az IT lehetőségeket, melyekkel még hatékonyabbá és modernebbé tehetik a weboldalukat!