Szeretné, hogy Windows 10-es PC-je gyorsabb működésre legyen képes? Akkor mindenképpen szánjon rá időt, hogy elolvassa és kipróbálja tippjeinket, amiket most összegyűjtöttünk Önnek.

  1. Vizsnyai Informatrika - hasznos tippekVáltoztassa meg az energia beállításokat Ha a Windows 10 energiatakarékos módját alkalmazza, akkor az nem biztos, hogy olyan hatékony, mint gondolja, ilyen esetben ugyanis ez a mód nagy mértékben lelassítja a számítógépet. Ez ugyanis a PC-t rendesen lassítja annak érdekében, hogy energiát takarítson meg. Ha azonban Energiatakarékos módról Nagy teljesítményre vagy Kiegyensúlyozott módra kapcsol, folyamatosabb működésre lehet képes. A Beállításoknál az opcióknál kell kiválasztani az Energiatakarékos mód helyett a fenti kettő közül azt, amelyik számunkra a hatékonyabb. Mi javasoljuk, hogy inkább a Balanced, azaz Kiegyensúlyozott módot válassza, mert ezzel nem használ olyan sok energiát, mint a Nagy teljesítményű módban. A Kiegyensúlyozott mód az arany középút, ha az energia használatot és a teljesítményt latba vetjük. Emellett nincs is igazából otthoni használat során az Energiatakarékos módra szükség, a Kiegyensúlyozottal teljesen tökéletes munkamenetet tudunk létrehozni.
  1. Programok letiltása, melyek indításkor elindulnak Sok olyan program lehet a gépen, amik bekapcsoláskor már el is indulnak, anélkül, hogy akarnánk azokat. Az egyik oka annak, hogy a Windows 10-es gépünk akadozik, az az lehet, hogy a háttérben túl sok program fut egyszerre. Sokszor ezek olyan programok, melyeket nem is használunk vagy csak nagyon ritkán. Állítsuk le ezeknek az automatikus futtatását, és a gépünk érezhetően gyorsabb működésű lesz. A legjobb módja ennek elkerüléséhez az, hogy már bekapcsoláskor se induljanak ezek el, hogy ne magától fussanak ezek a programok, hanem csakis azok, amelyeket használjuk. Ezt a feladatkezelőben tudjuk személyre szabni, amit nagyon is érdemes lesz Önnek is beállítania.
  1. Tisztítsuk meg a merevlemezt

Amikor a merevlemez teljesen tele van pakolva olyan fájlokkal, amelyek nem használunk, akkor nagy mértékben lassítják ezek a számítógépünket.Vizsnyai Informatrika - hasznos tippek hard disk Ennek érdekében, hogy ez ne legyen a gyorsaság akadálya, a Windows 10-ben egy meglepően hasznos kis beépített eszköz van, amit Storage sense-nek, vagyis Tároló érzékelőnek nevezünk. A Rendszer beállításoknál tudjuk ezt személyre szabni, úgy, hogy a Kikapcsolt állapotról Be-re kell állítanunk a gombot. Ezután pedig a Windows alaposan átmonitorozza a PC-t, és a régi, nem használatos fájlokat; ideiglenes fájlokat; és a letöltések közül olyan fájlokat, amelyeket már több, mint egy hónapja érintetlenül hagytunk, vagyis nem történt velük semmi, kilistázza és ezeket ki is tudjuk törölni. Ezt a folyamatot automatikusan is be tudjuk állítani, hogy bizonyos idő eltelte után automata törlődjenek ezek az adatok. Így nem foglalnak helyet a merevlemezen és felgyorsul a számítógépünk is. A régi Windows verziókat is ki tudjuk itt törölni, melyek már csak a helyet foglalják.

 

A következő részben további hasznos tippekkel jövünk gépe gyorsításához, figyelje blogunkat!