Egyre több új technológiával kell megismerkednünk és kibővítenünk vállalkozásunk technikai hátterét. Az új megoldások ismerete és bizonyos fejlesztések bevezetése elengedhetetlen pontja cégünk fejlődésének és hatékony működésének. De mit szólnak ehhez a munkatársak? Őket hogyan tudjuk rá venni az újdonságok elfogadásához, hogyan szoktassuk őket hozzá a folyamatosan változó technológiai körülményekhez?

IT fejlődésAmennyiben egy digitálisabb, fejlettebb munkahelyet szeretnénk létrehozni, meg kell oldanunk a technológiai „ellenállást”. A fiatalabb generáció és az idősebb munkavállalók rugalmasabban állnak ahhoz, hogy könnyebben fogadják az új munkamódszereket, mint a középkorúak.

Minél több munkatárs van egy cégben, annál inkább szükség van arra, hogy a munkahelyen kívül is tudjanak dolgozni, és minél gördülékenyebb és gyorsabb legyen a kommunikáció közöttük. Ez leginkább a fiatal generációnál okozza a legkevesebb gondot.

Ebben benne vannak a gyors és hibamentes, folyamatosan működő számítógépek, a videokonferenciát biztosító technológiák, a tartalomkommunikációs platformok. Ezek az eszközök a termelékenység alapjai, a csapatok közötti hatékonyságot növelik.

Azonban azt fontos tudnunk, hogy nem mindenki tud egyformán könnyen alkalmazkodni az újításokhoz. Mivel a munkavállalók azok, akik a legfontosabb kulcsszereplői vállalkozásunknak, számolunk kell azzal, hogy egyeseknek gyakran nehezebb hozzá szokni az újdonságokhoz, mint pl. az asztali vékony kliensek.

Ezért fontos megértetni a munkavállalókkal, hogy ezek az eszközök mind az ő munkájukat segítik, meg kell mutatnunk az előnyeit, és hozzá szoktatni őket a használatukhoz.

Fontos, hogy amikor bevezetünk egy-egy innovációt, megfelelően tájékoztassuk arról azok használóit is. Mi a Vizsnyai Informatikánál, miután segítünk kiépíteni a rendszert, vagy telepítjük az újdonságokat, szakértelemmel, de érthető nyelven magyarázzuk el azok hasznosságát és használatát az azokkal később dolgozó munkatársak számára.

IT fejlődésAz életkor fontos tényező. A vállalatok már jól látják, hogy a fiatalabb munkavállalók szívesen fogadják a változást; a 18 és 30 év közötti alkalmazottak a leginkább nyitottak a legújabb technológiákra és új munkamódszerekre. Emellett nyitottabbak a cég határain kívül végzett munkára is.

A 45-70 éves korosztály nagyon hasonlóan áll a dologhoz, mint a fiatalok, szeretnének nyitni az új irányok felé. Azonban a 30-45 éves korosztályhoz tartozók azok, akik nagyon nehezen alkalmazkodnak, mert ők már bele szoktak egy-egy rendszerbe és munkamenetekbe, és sokkal nehezebben változtatnak.

Mi segítünk abban, hogy ha az Ön cégénél több generáció is dolgozik, mindenkivel érthetően és átláthatóan ismertessük az új IT rendszer vagy biztonságtechnikai eszközök előnyeit, és azok használatát.

Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy egy kiváló rendszert gördülékenyen és tényleg hatékonyan, örömmel tudjanak használni a munkatársak.

Válasszon olyan szakértőket, akinek a segítsége nem ér véget csak a rendszer telepítéssel, hanem segít és támogatást ad utána is!