Van egy vállalkozásunk, amit most szeretnénk netre vinni, vagy új céget indítunk, aminek kell egy jó kis weboldal. És természetesen ehhez kell egy olyan domain név, ami jól illik ahhoz, amivel foglalkozunk, és nem túl bonyolult. Fontos tudni azt, hogy nagyban hozzá járul egy jól megválasztott név az első benyomáshoz, hiszen egy túl kacifántos, vagy ötlettelen domain név akár le is rombolhatja a megítélésünket.domain

Azonban azzal, hogy kiválasztottuk a megfelelő nevet, még korántsem ért véget a procedúra. El kell döntenünk, hogy milyen végződése legyen, .hu, .com, .eu stb., hiszen ez is nagyban hozzá járulhat a megítéléshez. Ha például külföldről is szeretnénk látogatókat, vagy nemzetközibb névre vágyunk, érdemesebb a .com végződést választanunk. Amennyiben magyar szolgáltatásunkat, vagy termékünket magyar piacra kívánjuk csak bevezetni, így könnyebb a .hu végződést választani. De honnan is tudhatjuk, hogy az általunk jónak ítélt név vajon még szabad-e? Az Interneten sok helyen találhatunk domain név keresőket. Ide beírva kiadja a rendszer, hogy még szabad (tehát megvásárolható, bérelhető), vagy már foglalt domain nevet találtunk-e ki oldalunknak. Érdemes tudni, hogy ha például .hu végződésre foglalt az oldalnév, még .com vagy .eu formában szabad lehet, tehát érdemes ezeket is kipróbálni, és bejegyeztetni, ha valamelyik még szabadon használható.

Azonban azt is érdemes megfontolni, hogy ha most vágunk csak bele a domain keresésbe, nagyon sok segítséget kaphatunk hozzá értő szakemberektől, akiknek már nagy tapasztalata van ezen a területen. Mi például a Vizsnyai Informatikánál  vállaljuk a teljes körű domain ügyintézést, regisztrálást, a domain név érvényességének meghosszabbítását. Minden domain kezeléshez kapcsolódó technikai feladatot ellátunk, akár új, akár meglévő domain esetében is.

Erre azért van szükség, mert a domain nevet, ami megtetszett és még nem jegyezték be, minél előbb le kell foglalni. Ezt azonban bizonyos időközönként meg kell hosszabbítani, hiszen elveszíthetjük az oldal domain nevének kizárólagos használatát.

domain

Érdemes azt is tudni, hogy az oldalunkhoz tartozó névlehetőségek különböző árkategóriákba tartozhatnak. Vannak olyan opciók, amik jóval többe kerülhetnek, mint egy egyszerűbb, vagy kevésbé jól csengő név. Tehát érdemes azt is számba venni, hogy mennyit is szeretnénk bele fektetni. Hiszen egy nagyon ütős név akár előrébb is kijöhet a Google keresőben és még többen ránk akadhatnak, nem csak azok, akik közvetlenül minket keresnek.

Rengeteg hasznos tanács van, amiket megfontolva és alkalmazva a lehető legjobb és legszínvonalasabb megoldást tudjuk kialakítani. Ezért mindenképpen érdemes domain kezelésben jártas szakember segítségét kérni, aki teljes körűen akár el is intézi helyettünk a domain kezelést, nekünk csak a legjobban tetsző nevet kell kiválasztanunk a felkínált lehetőségek közül. Forduljon Ön is hozzánk, ha hasonló tervei vannak, mi segítünk a legjobbat kihozni vállalkozása számára!