Mit tehetünk akkor, ha szeretnénk otthonunkat megfigyelni? Ha esetleg sokat utazunk külföldre, vagy nagyobb értékeket is tartunk házunkban, lakásunkban és szeretnénk azokat biztonságban tudni? Akár mobiltelefonunkról is rátekinthetünk értékeinkre!

Vizsnyai Informatika - otthonvédelem

Manapság már számos megoldást találhatunk az Interneten keresgélve erre a problémánkra. Amit mindenképpen érdemes lenne átgondolni, hogy csak elrettenteni szeretnénk az esetleges tolvajokat, vagy ha tényleg probléma adódik, jó lenne-e az is, ha használható felvételekkel rendelkezünk? Ugyanis manapság a neten fillérekért találunk már olyan álkamerákat, amelyek egy az egyben úgy néznek ki, mint az igaziak- annyi különbséggel, hogy azon kívül, hogy vannak, semmi hasznukat sem vehetjük. Hiszen nem készítenek értékes felvételeket, nem tudnak riasztani minket, ha probléma adódik.

Ezért mindenképpen érdemes azt megfontolnunk, hogy mire is kell nekünk a megfigyelő berendezés. Amennyiben szeretnénk értesítést kapni telefonunkra például, hogy mozgást, rongálást, vagy betörést érzékel az eszköz, illetve a rendőrség esetleges munkáját szeretnénk segíteni a betörés után, semmiképpen se válasszunk álkamerákat otthonunk megfigyeléséhez.

Valódi, jó minőségű kamerákkal könnyedén szemmel tarthatjuk értékeinket, mind kül- mind pedig beltéren. Ezek időjárás állóak lehetnek, így egy heves eső, vagy a pára sem okoz gondot, hogy a lehető legjobb minőségű képet biztosítsák. Beltérre pedig olyan kamerákat is tudunk kiépíteni, melyek oda-vissza tudnak hangot közvetíteni, így könnyedén szólhatunk a kamerákon keresztül a betörőnek, hogy kihívtuk a rendőrséget, vagy csak haza szólhatunk szeretteinknek.

Vizsnyai Informatika - otthonvédelem

Emellett nem csak kamerákkal, hanem riasztórendszerekkel is bebiztosíthatjuk otthonunkat. Vannak vezeték nélküli berendezések, mely egyből értesítést küld, amint a nyílászárókat kinyitják, emellett hangos hangjelzéssel egyből riaszt, ami elijesztheti a betörőket, és a szomszédok is hamarabb felfigyelhetnek a problémára.

Fontos tudni, hogy ezek  vezeték nélküli rendszerek tökéletesen illeszkedhetnek háza jellegzetességeihez, és igényfelmérés után a lehető legjobb eszközöket tudjuk kiépíteni. Ez egy lehetőség, mellyel megerősíthetjük kamerarendszereink által biztosított védelmet. Modernebb otthonokba már lehetőség van ujjlenyomat olvasós ajtó nyitásra is. Magyarországon is számos otthonba kérnek már egyre magasabb védelmi rendszerrel ellátott megoldásokat. És ezek ár/érték aránya egyre kedvezőbb.

A Vizsnyai Informatika is foglalkozik kamerarendszer kiépítésével és tanácsadással. Együtt megtervezzük Önnel otthona védelmét, igényeire és elvárásaira szabva. Így ilyen esetben is bátran fordulhat hozzánk!